Platforme-gratuite-pentru-crearea-magazinelor-online

Platforme gratuite pentru crearea magazinelor online

Am inceput anul 2021 la fel cum am incheiat 2020, in pandemie, cu multe restrictii si cu teama multora de a merge sa-si faca anumite cumparaturi din magazinele fizice. Tot mai multe persoane aleg sa isi faca acum cumparaturile online, iar multi antreprenori au inteles deja acest lucru.

Cei care au inteles deja acest lucru au ales sa isi mute afacerile in mediul online, iar acum au magazine online pentru a-si vinde produsele. Multi antreprenori au apelat si la serviciile de promovare a magazinelor online, iar Creative Grande Seo este agentia preferata a acestora.

Pe buna dreptate in conditiile in care cei de la Creative Grande Seo scriu articole si advertoriale de calitate premium, la preturi reduse.

Revenind insa la magazinele online, unii antreprenori au optat pentru platforme cu plata, iar altii au dorit magazine online pe platforme gratuite, iar in continuare veti descoperi cateva astfel de platforme magazine online.

  1. Magento Open Source (gratuit)

Platforma open-source Magento este conceputa pentru intreprinderi mici si dezvoltatori . Este un mare constructor de magazine online daca sunteti in cautarea unei platforme cu cea mai mare libertate. Cu toate acestea, daca nu aveti experienta cu Magento, trebuie sa angajati pe cineva care o are.

Magento este complet optimizat pentru mobil, dar cu platforma open-source, trebuie sa construiti singur magazinul. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca aveti multa libertate pentru continutul bogat pentru produse si alte caracteristici. De asemenea, puteti obtine extensii suplimentare de comert electronic prin Magento Marketplace.

Platforma este integrata cu solutii de plata compatibile PCI. Sunteti responsabil pentru configurarea gateway-urilor de plata sau pentru obtinerea unei extensii de pe piata.

Gestionarea unui magazin Magento Open Source necesita de asemenea, o experienta extinsa. Platforma are module integrate de plata si expediere, dar din nou, trebuie sa le configurati singur. Deci, nu exista instrumente de drag and drop fantane, tablouri de bord implicite sau module de intrare simple pe aceasta platforma.

De asemenea, nu exista suport tehnic direct cu versiunea Magento open-source. Cu toate acestea, exista ghiduri si forumuri dedicate oricaror intrebari legate de platforma Magento. Exista de asemenea, dezvoltatori angajati care se specializeaza in magazinele online Magento. Magento este disponibil si intr-o versiune cu plata, dar costul poate ridica pana la mii de dolari.

  1. PrestaShop (gratuit)

PrestaShop este o platforma open-source de comert electronic cu o comunitate puternica. Obtine actualizari regulate si remedieri de erori, si are actualizari din cand in cand. De asemenea, este disponibila in 75 de limbi, ceea ce este destul de impresionant.

PrestaShop ofera o platforma optimizata pentru mobil si puteti alege intre diverse teme. Pe piata lor oficiala, temele incep de la 69,99 USD. Dar, puteti gasi teme gratuite dezvoltate de comunitatea de pe forumuri destul de repede. Aceste teme gratuite nu apar pe piata oficiala.

Puteti instala gateway-uri de plata prin diferite integrari. Exista de asemenea unele posibilitati gratuite de integrare, cum ar fi PayPal, Skrill sau Blockonomics Bitcoin Payments addon. Platforma PrestaShop vine de asemenea cu detectarea de fraude dezvoltata intern, pe care o puteti adauga gratuit.

Tabloul de bord PrestaShop este locul in care puteti adauga module pentru a va construi magazinul online si a-l personaliza. De pe piata lor puteti obtine, de asemenea, module gratuite pentru pluginuri de chat live, optiuni de expediere, instrumente de marketing, raportare si multe altele.

Sunt peste 50 de module gratuite pe care le puteti alege si adauga la magazinul dvs. online. Asistenta tehnica este bazata pe comunitate, cu unele dintre ghidurile pas cu pas PrestaShop. Exista de asemenea un forum public, cu o comunitate puternica pentru a va sprijini.

  1. OpenCart (gratuit)

OpenCart este o alta platforma de e-commerce usor de utilizat, open-source, care accepta in prezent peste 342.000 de magazine de e-commerce. Are multe functii incorporate si o biblioteca extinsa de extensii gratuite.

Platforma lor este receptiva pentru mobil si puteti alege dintre teme gratuite si platite ca baza. Puteti gasi ambele optiuni pe piata OpenCart, care are caracteristici peste 13.000 de module si teme. Cu toate acestea, piata in sine arata un pic dezordonata, asa ca va recomandam sa verificati in prealabil evaluarile si comentariile.

Puteti adauga produse fizice sau digitale nelimitate atat cu metode de vanzare unice, cat si cu abonament. OpenCart ofera in mod implicit o optiune intre checkoutul utilizatorului si al utilizatorului inregistrat.

OpenCart are 36 de gateway-uri de plata integrate. Puteti alege oricare dintre acestea, cum ar fi Authorize.Net, Amazon Payments, First Data, Klarna, LiqPay, Skrill, PayPal, SagePay si multe altele. De asemenea, au metode de transport integrate cu Australia Post, Citylink, FedEx, Parcelforce, Royal Mail, UPS si USPS.

Gestionarea magazinului dvs. online este de asemenea destul de simpla pentru gestionarea produselor, clientilor, comenzilor, regulilor fiscale si codurilor promotionale. Tabloul de bord administrativ vine cu o prezentare generala a performantelor magazinului dvs. online. De asemenea, primiti un raport implicit de vanzari, vizualizati produse si achizitionati produse deja incorporate.

OpenCart ofera asistenta comunitara gratuita cu forumuri si ghiduri utile pentru configurarea si rularea magazinului dvs. online. De asemenea, ofera o optiune de asistenta comerciala dedicata platita, cu un pret incepand de la 99 USD / luna pe site.