avantajele-si-dezavantajele-pilulei-contraceptive

Avantajele si dezavatajele pilulei contraceptive

Femeile au posibilitatea de a se bucura de beneficiile si avantajele pilulei contraceptive, inca din momentul in care a fost aprobata de Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente (FDA) pe 9 mai 1960.

Pilula contraceptiva, trebuie precizat ca este de fapt una dintre cele mai cercetate si studiate pilule, dintre toate medicamentele existente. Cele mai multe dintre femei, pot utiliza in siguranta pilulele contraceptive, dar trebuie mentionat faptul ca utilizarea pilulelor poate avea anumite riscuri si / sau efecte secundare.

Vom discuta despre avantajele si dezavantajele pilulei contraceptive in continuare, pentru ca femeile sa obtina cat mai multe informatii despre acestea. Apoi, fiecare va decide daca va utiliza (sau va mai utiliza) pilula contraceptiva, sau daca va cauta alte metode.

Cele mai importante avantaje ale pilulei contraceptive

Beneficiile pilulei includ:

  • Pilula contraceptiva, este o metoda deosebit de convenabila de contraceptie.
  • Pilula poate oferi o anumita protectie impotriva bolilor inflamatorii pelvine (care, daca nu sunt tratate, pot provoca infertilitatea).
  • Poate face ca perioadele lunare ale femeilor sa fie mai usoare, sau poate ajuta la reglarea perioadelor.
  • Este o metoda sigura de prevenire a unei sarcini nedorite.
  • Pastilele contraceptive pot reduce crampele menstruale.
  • Permite spontaneitatea sexuala.

Pilula va poate ajuta sa va cronometrati perioada – pastilele combinate pot fi luate pentru a regla si schimba calendarul si frecventa perioadei, sau pot fi folosite pentru a sari peste perioada completa.

Beneficii neconceptionale

Pilulele contraceptive combinate, care includ atat estrogen cat si progestin, este posibil sa ofere de asemenea, beneficii pentru sanatate. Va pot oferi o anumita protectie impotriva osteoporozei, chisturilor ovariene, acneei, anemiei cu deficit de fier (care poate rezulta din perioadele grele).

Pilulele combinate contraceptive care au atat estrogen cat si progestin in compozitie, va pot oferi de-asemenea o foarte buna protectie impotriva uscaciunii sexuale si a unui act sexual dureros, pot oferi protectie impotriva cresterii mamare necanceroase, a migrenelor menstruale, a excesului de par sau a simptomelor tulburarii disforice premenstruale.

Dezavantajele pilulei contraceptive

In cazul in care alegeti sa utilizati pilule contraceptive, este posibil sa prezentati unele reactii adverse nedorite. Cea mai buna veste insa, este aceea ca majoritatea acestor efecte secundare vor disparea in a doua sau a treia luna de utilizare, pe masura ce corpul dumneavoastra se adapteaza la progestin si / sau estrogen din pilula.

Efectele secundare ale pilulei contraceptive pot include dureri de cap, greata (si varsaturi in anumite situatii), sensibilitate a sanilor, sangerari intre perioade.

Ba chiar mai mult, este important de mentionat faptul ca pilulele contraceptive, in cazul in care sunt combinate, pot sa provoace depresie si sa schimbe dorinta sexuala. Pastilele contraceptive numai cu progestin pot duce la pete si sangerari neregulate (cel putin mai frecvent decat in ​​cazul pilulelor combinate).

Efecte secundare

Pentru informatii mai detaliate despre utilizarea si riscurile pilulelor contraceptive, ar trebui sa discutati mai intai de toate cu medicul dvs., dar trebuie sa studiati cu mare atentie si prospectul medical, care ar trebui sa va explice cand trebuie sa va luati pilulele, cate sa luati, dar si alte informatii importatne.

Riscuri si complicatii

Problemele grave nu apar foarte des cu pilula. De obicei, pilulele contraceptive sunt mult mai sigure decat alte metode. Femeile care utilizeaza pilule combinate, pot avea sanse mai mari de a se confrunta cu diferite probleme medicale, decat femeile care nu fac acest lucru. Din acest motiv, inainte de a incepe administrarea acestor pilule, trebuie neaparat sa discutati cu medicul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *