De-ce-este-recomandat-sa-faci-pipi-intotdeauna-dupa-sex

De ce este recomandat sa faci pipi intotdeauna dupa sex?

Femeilor tinere li se spune de foarte multe ori ca ar trebui sa faci pipi dupa sex. Mai exact, li se spune ca ar trebui sa faca pipi imediat dupa ce este gata actul sexual sau alta penetrare.

Scopul acestei recomandari este cu siguranta acela de a reduce probabilitatea ca acestea sa dezvolte o infectie a tractului urinar. Mai multe detalii cu privire la acest subiect veti descoperi in cele ce urmeaza.

Infectii sexuale si ale tractului urinar

Infectiile tractului urinar (ITU), sunt fara indoiala asociate cu actul sexual. Cu cat cineva are mai multe relatii sexuale, cu atat sunt mai mari sansele de a se confrunta cu infectii ale tractului urinar.

Unul dintre principalele motive datorita caruia se cconsidera faptul ca actul sexual este asociat cu aceste infectii ale tractului urinar, este ca penetrarea poate pune presiune asupra uretrei. Acest lucru este foarte probabil sa irite uretra sau forta bacteriile sa urce in uretra si catre vezica. La randul sau, acest lucru creste probabilitatea de infectare.

Majoritatea datelor referitoare la asocierea dintre sex si ITU se refera la actul sexual vaginal. Acest lucru se datoreaza faptului ca uretra se afla chiar in spatele vaginului. Cu toate acestea, au existat unele cercetari care au sugerat faptul ca actul sexual anal este de asemenea, asociat cu un risc crescut de ITU.

Igiena sexuala

Mai multe studii realizate odata cu trecerea anilor, au analizat factorii sexuali si igienici pentru a vedea daca acestia se pot asocia cu un risc crescut de infectii ale tractului urinar. Un astfel de factor care a fost examinat este acela de a face pipi in maxim 15 minute dupa actul sexual. Acest lucru este de asemenea, cunoscut sub numele de golire postcoitala.

Majoritatea studiilor care s-au uitat la pipi dupa sex au descoperit ca pare sa reduca riscul de aparitie a unei infectii a tractului urinar. Teoria este ca pipiul dupa sex poate arunca orice bacterie din uretra, in toaleta.

Cercetarea nu pozitiva in totalitate. Exista unele studii care nu au gasit nicio relatie intre pipi dupa sex si riscul unei infectii a tractului urinar. Cu toate acestea, nu s-a dovedit niciodata problematic. A face pipi dupa sex a fost fie neutru, fie util si, in unele cazuri a fost chiar deosebit de util. Nu a crescut niciodata riscul de infectii ale tractului urinar.

Ar trebui barbatii sa faca pipi dupa sex?

Este mai putin important pentru persoanele cu penis sa faca pipi dupa sex decat pentru persoanele cu vagin. Acest lucru se datoreaza faptului ca exista diferente mari intre anatomia genitala masculina si cea feminina.

Este relativ rar pentru barbati sa se confrunte cu infectii ale tractului urinar. In general, uretra masculina mai lunga inseamna ca sunt mai mici sansele ca bacteriile sa se ridice in vezica si sa provoace o problema.

In plus, este important de precizat ca uretra peniana, prin care barbatii urineaza, este si tubul prin care acestia ejaculeaza. Prin urmare, in cazul in care un barbat ejaculeaza in timpul actului sexual, uretra peniana se goleste. Asta nu inseamna ca este o idee proasta pentru barbati sa mearga imediat la baie si sa faca pipi dupa sex. Probabil ca este mai putin util decat in ceea ce le priveste pe femei.

Cateva concluzii

In cazul in care stiti ca aveti antecedente de infectii recurente ale tractului urinar, probabil ca este o idee buna sa incercati sa aflati daca unele modificari comportamentale relativ simple pot reduce frecventa cu care aveti ITU, asa ca merita sa incercati sa mergeti la toaleta pentru a face pipi, imediat dupa sex.

Chiar daca rezultatele nu sunt complet consecvente, este o idee buna sa faceti pipi dupa sex. De asemenea, este o idee buna sa va hidratati. Consumul de apa dupa sex este un alt lucru care s-a dovedit ca reduce riscul aparitiei unei infectii a tractului urinar.

Interesant, din cate se pare este ca a face pipi inainte de sex ar putea contribui de asemenea, la reducerea riscului unei infectii a tractului urinar. Aceasta este o veste buna pentru oamenii care considera ca este o idee proasta sa astepte. Si amintiti-va ca in cazul in care beti suficienta apa, puteti face pipi atat inainte, cat si dupa sex. Trucul este sa nu beti atat de multa apa incat sa vreti sa va opriti sa faceti pipi in timpul sexului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *