Care-sunt-avantajele-si-dezavantajele-masinilor-noi

Care sunt avantajele si dezavantajele masinilor noi?

In zilele noastre, una dintre marile necesitati ale persoanelor adulte, este aceea de a detine un autoturism, pe care sa il foloseasca pentru a se deplasa unde au nevoie, si cand au nevoie.

Exista si posibilitatea de a utiliza transportul in comun (si multi fac acest lucru), dar atunci cand detii un autoturism, te poti deplasa unde doresti, cand doresti, si nu mai depinzi de autobuz, troleibuz, tren sau tramvai, sau metrou (in capitala).

Daca te gandesti sa iti cumperi un autoturism, si nu stii daca merita sa iti alegi o masina noua, sau daca este mai rentabila o masina second hand, vei afla care sunt cateva dintre avantajele, dar si cateva dintre dezavantajele masinilor noi.

Avantajele masinilor noi

Cand vine vorba despre avantajele si dezavantajele masinilor noi, numarul avantajelor este mult mai mare decat cel al dezavantajelor. In primul rand trebuie sa te gandesti ca un lucru nou, e nou, deci nu prezinta nici macar o urma de uzura.

O masina noua nu necesita investitii imediate, la fel ca o masina second hand, ceea ce inseamna ca nu trebuie ca dupa ce iti cumperi masina, sa o si duci in service pentru schimbul de ulei, filtre si distributie.

O masina noua nu a fost utilizata dupa cum mentionasem deja, deci nu trebuie sa iti faci griji ca are numarul kilometrilor reali, mult mai mare decat cei din bordul masinii. Aceasta este o practica a samsarilor auto, pentru a-si convinge clientii sa le cumpere masinile (dau kilometrajul inapoi).

Cand alegi o masina noua, nu trebuie sa iti faci griji pentru ca nu are elemente revopsite, cum este uneori cazul masinilor second hand. O masina noua nu vine la pachet nici cu zgarieturi, deci practic din acest punct de vedere se prezinta perfect.

O masina noua, are de-asemenea avantajul de a dispune de cea mai noua tehnologie, dispune de-asemenea de un sistem de franare perfect, ceea ce pentru siguranta ta si a familiei tale, reprezinta cu siguranta un motiv intemeiat pentru a alege o asemenea masina.

O masina noua, in functie de promotiile producatorului auto, poate veni la pachet cu o garantie de 5 sau 7 ani, sau pana la un anumit kilometraj. Deci, nu trebuie sa iti faci griji daca au loc defectiuni ale masinii, insa aici nu ne referim la accidente de circulatie, zgarieturi, etc. Este vorba despre defectiuni cum ar fi cele ale motorului, ale turbinei sau alte diferite defectiuni.

Acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale masinilor noi, insa cu siguranta trebuie sa aflati care sunt si unele dezavantaje.

Dezavantajele masinilor noi

Fara doar si poate, pretul este cel mai mare dezavantaj al masinilor noi. Un autoturism nou este mult mai scump decat un autoturism second hand. Gandeste-te la un model auto care nou costa 25.000 de euro cu toate taxele incluse. Ei bine, acelasi model, aceiasi motorizare, aceleasi dotari (practic masina identica), dar care are 2-3 ani de vechime, costa maxim 20.000 de euro.

Deci, din punct de vedere financiar, masinile noi nu reprezinta solutia ideala. Apoi, gandeste-te ca o masina noua nu doar ca isi depreciaza valoarea, dar vine la pachet cu o polita de asigurare CASCO, ceea ce inseamna ca pe langa rata lunara a masinii, mai ai de platit si polita de asigurare, ceea ce cu siguranta nu este tocmai convenabil, mai ales daca masina costa zeci de mii de euro (pretul politei este unul foarte mare).

Intr-adevar, in caz de accident sau alta problema a masinii, poate fi reparata in baza politei CASCO, insa ulterior, pretul politei va creste substantial.

Tinand cont de toate cele mentionate anterior, in afara aspectului financiar, din toate punctele de vedere, merita aleasa o masina noua. Daca alegi un autoturism nou sau optezi pentru un autoturism second hand, doar de tine depinde, de bugetul si preferintele tale. Cu siguranta insa, cei care isi permit, ar fi ideal sa isi aleaga o masina noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *