Ce-avantaje-au-de-oferit-jocurile-video

Ce avantaje au de oferit jocurile video?

In ultimii ani, jocurile video au devenit din ce in ce mai populare si in Romania, iar tinerii pur si simplu adora sa se joace atunci cand timpul le permite.

Unii dintre parinti sunt ingrijorati de faptul ca ai lor copii, prefera sa se joace pe calculator sau pe consola in loc sa isi petreaca timpul facand tot felul de alte activitati in aer liber. Alti parinti in schimb, sunt multumiti de faptul ca ai lor copii prefera jocurile video.

De ce? Pentru ca daca stiu ca se afla in casa, copiii lor nu pot pati nimic, iar in zilele noastre anturajele tinerilor nu pot decat sa puna parintii pe ganduri. Stand in casa, adolescentii nu intra in anturaje dubioase, nu se inhaiteaza cu tot felul de persoane dubioase, si pot avea chiar multe alte beneficii.

S-au facut mai multe cercetari cu privire la jocurile video si la impactul pe care acestea il au, iar concluzia a fost una absolut impresionanta. Jocurile video vin la pachet cu o multime de beneficii atat pentru copiii cat si pentru adultii care le joaca.

Acesta este motivul datorita caruia, multi parinti aleg sa isi petreaca timpul liber alaturi de copii, jucandu-se pe calculator sau pe consola. In randurile care urmeaza, va prezentam cateva dintre beneficiile care vin la pachet cu cele mai noi jocuri video.

Luati-le in considerare si alegeti sa jucati cele mai cool jocuri pe consola, play station sau pe calculator, iar beneficiile cu siguranta va vor surprinde. Haideti asadar sa discutam putin si despre acestea:

  • Jocurile video sunt foarte bune in ceea ce priveste consolidarea increderii in sine si a stimei de sine prin depasirea obstacolelor si depasirea provocarilor.
  • Imbunatatirea coordonarii mana-ochi, este foarte utila pentru lucruri efectuate in viata de zi cu zi precum munca si sportul. Aceasta imbunatatire a coordonarii mana-ochi este un alt avantaj oferit de jocurile video.
  • Dezvoltarea abilitatilor sociale: interese si schimb de opinii cu privire la un subiect adecvat (joc), interactiune informala cu o gama larga de oameni si stabilirea de noi prieteni; modalitati mai usoare de deschidere.
  • Imbunatatirea abilitatilor cognitive: rezolvarea problemelor, luarea deciziilor si invatarea literalmente jucausa.
  • Trezirea spiritului sportiv si a competitivitatii. Acesta este un beneficiu care poate fi transpus in viata reala pentru ca gamerii tind sa fie mult mai sportivi si mai competitivi datorita abilitatilor deprinse de la joc.
  • Reducerea stresului prin scufundarea in alte lumi, ajuta la rezolvarea problemelor si temerilor din viata de zi cu zi, cu efecte pozitive pana la ameliorarea depresiei.
  • Promovarea spiritului de echipa: cooperare si comunicare in grup, utila pentru orice sport, mediu de lucru sau grup de prieteni.
  • Consolidarea intelegerii si utilizarii tehnologiei.
  • Imbunatatirea gandirii si gasirea celor mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor din joc, pot ajuta si in viata reala atunci cand gamerii se confrunta cu situatii similare cu cele din joc.
  • Jocurile video aduc bucurie, mandrie si fericire pentru gameri atunci cand depasesc diferite nivele complicate. Acest lucru le imbunatateste in permanenta starea de spirit.

Asadar, tinand cont de faptul ca jocurile video vin la pachet cu atatea avantaje si beneficii, ar trebui sa le incercati cand timpul va permite.