Care-sunt-beneficiile-Reiki-si-cum-functioneaza-terapia

Care sunt beneficiile Reiki si cum functioneaza terapia?

Reiki este o tehnica japoneza de vindecare energetica, iar in continuare puteti descoperi mai multe informatii interesante cu privire la aceasta tehnica.

Forma predominanta a acestei terapii care este practicat in intreaga lume astazi, este cunoscuta si sub denumirea de Usui reiki, a fost creata de Dr. Mikao Usui la inceputul secolului al XX-lea. Aceasta tehnica este o abordare complementara sau alternativa a sanatatii. Reiki nu vindeca direct bolile. In schimb, terapia este utilizata pentru ca este privita ca o modalitate de a gestiona simptomele si de a imbunatati bunastarea generala.

De mentionat este faptul ca in timpul unei sesiuni de reiki, practicantul isi aseaza mainile fie direct asupra corpuluitau , fie chiar deasupra ta pentru a aduce efectele de vindecare. Se spune este ca practicantul poate stimula abilitatile naturale de vindecare ale corpului tau.

Beneficiile reiki pentru sanatate ale acestei tehnici

Este important ca inainte de a cauta un bun practicant de reiki, fiecare persoana sa cunoasca pe scurt cateva dintre cele mai importante beneficii de care poate avea parte in urma unor sedinte reiki. Tocmai de aceea, in continuare prezentam pe scurt cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale acestei tehnici de vindecare energetica.

Reiki amelioreaza durerea, anxietatea si oboseala

Potrivit cercetarilor, terapia reiki poate ajuta la reducerea durerii si anxietatii. De asemenea, poate ajuta la reducerea oboselii. Un studiu din anul 2015 a constatat ca persoanele tratate pentru cancer care au luat parte la sedinte de reiki, au avut niveluri mai scazute de durere, anxietate si oboseala.

Intr-un alt studiu care a fost efectuat in anul 2015, cercetatorii au analizat efectele terapiei reiki asupra femeilor dupa ce acestea au nascut prin cezariana. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca reiki a redus semnificativ durerea, anxietatea si rata de respiratie la femei la 1-2 zile dupa nasterea prin cezariana. Nevoia si numarul de analgezice au fost de asemenea reduse.

Terapia reiki imbunatateste calitatea vietii

Beneficiile pozitive pe care le are de oferit terapia reiki va pot imbunatati bunastarea generala. Cercetatorii care au efectuat un mic studiu in aul 2016 au descoperit ca reiki a fost de ajutor in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii vietii pentru femeile cu cancer.

Femeile care au avut parte de sedinte reiki au aratat imbunatatiri ale somnului, ale increderii in sine si nivelurilor de depresie. Au observat un sentiment de calm asupra acestora, dar si sentimente de pace interioara si relaxare. Sunt necesare studii mai mari pentru a extinde aceste constatari.

Terapia reiki sporeste starea de spirit

Reiki poate avea un rol important in ceea ce priveste imbunatatirea starii de spirit, ameliorand anxietatea si depresia. Conform rezultatelor unui studiu din 2011 , persoanele care au beneficiat de sedinte reiki au simtit beneficii mai mari ale dispozitiei in comparatie cu persoanele care nu au avut reiki.

Poate ameliora unele simptome si afectiuni

Reiki poate fi de asemenea, utilizata pentru a trata:

  • durere de cap.
  • tensiune.
  • insomnie.
  • greata.

Acestea sunt in mare parte cateva dintre cele mai importante beneficii pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca inainte de a decide daca prefera sau nu sa aiba parte de cateva sedinte de terapie prin reiki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *