Ce-sunt-si-cum-se-gatesc-semintele-de-anason

Ce sunt si cum se gatesc semintele de anason?

Semintele de anason ofera o aroma de lemn dulce produselor de copt si nu numai. Acest condiment este utilizat pe scara larga in mancarurile din Orientul Mijlociu, italian, german, indian si mexican. Semintele de anason sunt folosite in biscotti, deserturi si mezeluri italiene.

Ce este anasonul?

Semintele de anason sunt folosite ca si condiment, fie macinate, fie intregi. Uleiul esential si extractul de anason sunt de asemenea, facute din seminte. Semintele sunt produse de planta Pimpinella anisum, care a fost cultivata in Egipt, Orientul Mijlociu si Europa de multe secole.

Semintele sunt mici, gri-maroniu si usor curbate, cu o aroma de lemn dulce. Planta are de asemenea, frunze si tulpini aromate care pot fi folosite ca planta, cu gust de lemn dulce, fenicul sau tarhon.

Anason vs. Anason stelat vs. Fenicul

In ciuda numelui sau similar, anasonul nu este inrudit cu anasonul stelat (Illicium verum), care este un alt condiment dintr-o familie diferita de plante. Oricare poate fi folosit pentru a face extract de anason, deoarece ambele contin anetol, care produce aroma caracteristica de anason.

Anasonul ( Pimpinella anisum ) este sursa extractului si a semintelor utilizate in bucataria europeana, mediteraneana si din Orientul Mijlociu. Anasonul stelat este originar din China. Deoarece anasonul stelat este mai ieftin de produs, astazi o mare parte din uleiul esential de anason provine mai degraba din anason stelat decat din anason.

Anasonul nu este acelasi lucru cu feniculul, desi cei doi au o aroma similara, iar plantele au un aspect oarecum similar. Anasonul si feniculul sunt din aceeasi familie de plante (impreuna cu chimenul, patrunjelul, coriandru si altele), dar sunt specii diferite. In general, feniculul este servit ca leguma, in timp ce anasonul este folosit ca si condiment sub forma de seminte, fie intreg, fie macinat.

Ce gust are?

Anasonul are o aroma de lemn dulce care este dulce, usor picant si foarte aromata. Aceasta aroma este produsa de anetol, un compus organic inrudit cu estragol, care produce arome in tarhon si busuioc. O caracteristica cheie a anetolului este ca este foarte solubil in alcool, dar doar putin solubil in apa.

Ca urmare, atunci cand adaugati apa la lichiorurile care contin extract de anason, bautura devine tulbure. Acesta este cunoscut sub numele de efectul ouzo dupa unul dintre lichiorurile caracteristice cu aroma de anason.

Cum se gatesc semintele de anason?

Semintele de anason (intregi sau macinate) pot fi adaugate in aluat pentru produse de copt, umpluturi de fructe pentru placinte si carne macinata inainte de coacere. Extractul de anason poate fi folosit in produse de patiserie si pentru a aroma bauturi precum cafeaua sau ciocolata calda. Semintele pot fi folosite si pentru a prepara un ceai cu aroma de lemn dulce.

Semintele de anason sunt aroma pentru o serie de bauturi alcoolice, inclusiv anason, ouzo, sambuca si absint. Aroma usoara de bomboane le-a facut populare ca dupa cina sau dupa bauturi de desert. De asemenea, pot fi folosite pentru a adauga aroma cafelei.

Veti gasi seminte de anason si extractul acestuia folosite in produse de patiserie, mancaruri sarate si bauturi atat in ​​Lumea Veche, cat si in Lumea Noua. Cateva dintre cele bune sunt painea dulce cu anason Pan Chuta, biscottii dublu cu anason si biscuitii cu zahar si scortisoara cu anason.

Semintele de anason intregi sau macinate trebuie pastrate intr-un loc racoros si intunecat pentru o perioada de valabilitate optima. Semintele intregi vor fi de cea mai buna calitate timp de trei pana la patru ani. Semintele de anason macinate isi vor pierde potenta mai repede, dar sunt totusi bune de utilizat.

Cum se pot inlocui semintele de anason?

Daca nu aveti seminte de anason disponibile pentru o reteta, cea mai buna inlocuire ar fi seminte de fenicul, cateva picaturi de extract de anason sau anason stelat. Oricare dintre acestea ar adauga aroma de lemn dulce. Daca aveti anason stelat intreg, ar trebui sa fie macinat inainte de utilizare daca va ramane in mancarea finita, deoarece este lemnos si nu poate fi mestecat.